Get Adobe Flash player
  Twitter Show
  Bekijk de statistieken
  Home Laatste nieuws Duimomlaag Stemmen

  Beste bezoeker van onze site,

  Als de Blankenburgtunnel nu wordt aangelegd, is de volgende stap de A24 en dan de aanleg van de Oranjetunnel.

  Waarom? De aanleg van de Blankenburgtunnel, zoals hij nu gepland is, gaat verkeerstechnisch lijden tot een chaos bij het verkeersknooppunt Kethelplein en de A20 ter hoogte van Schiedam. Op dit knooppunt en deze weg is het nu al druk, maar deze krijgen straks ook nog het verkeer van de A4 Midden-Delfland te verwerken. Dit gaat tot grote files leiden. Daarom zal dan vervolgens bij de Blankenburgtunnel een weg aansluitend doorgetrokken moeten worden naar de A4 en de A13A16 (de zogenaamde A24).
  Deze weg loopt (net als de A4 Delft-Schiedam, de Blankenburgtunnel en de A13 en de A2)
   ook weer dwars door het Midden-Delfland gebied
  Dit betekent het definitieve einde van de kleinste groene long tussen de grote steden en dorpen in, waar 2 milj. inwoners leven.

  Maar welke betekenis heeft dit voor het Westland?

  Als nu het volledige project 3 in1 van de Provincie Zuid-Holland wordt gerealiseerd en daar vervolgens bij Westerlee op de nu nog nieuw aan te leggen "turbo" rotonde, deel uitmakend van het project 3 in1, de Oranjetunnel wordt aangesloten, verdwijnt daardoor de hele Oranjepolder en weide omgeving als duurzaam glastuinbouw, en komt het dorp Maasdijk op een bedrijven terrein te liggen.
  Door deze situatie zal een kwart van het totale glasareaal van het Westland verdwijnen. De commissie Nijkamp stelt in haar rapportage dat dan het Westland te klein is om als motor van de Nederlandse glastuinbouw te kunnen blijven fungeren. 
   

  Om het voor u als realiteit te schetsen, het schaatsen op de Vlietlanden en naar Vlaardingen behoort dan definitief tot het verleden, als ook het einde van een rust gebied van de natuur.

  Als u belangrijk vindt dat het Westland en Midden Delfland gespaard blijven, klikt u eerst op onderstaande site en daarna, "vind ik niet leuk" u stemt dan voor het behoud van beide gebieden.