Get Adobe Flash player
  Twitter Show
  Bekijk de statistieken
  Home Laatste nieuws Regio verdeeld over nieuwe oeververbinding

  Door: Maarten Brakema

  Regio verdeeld over nieuwe oeververbinding onder Nieuwe Waterweg


  WESTLAND De gemeenten in de regio Haaglanden zijn verdeeld over de nieuwe oeververbinding onder de Nieuwe Waterweg. In ieder geval Midden-Delfland en Delft zijn voorstander van de aanleg van de Oranjetunnel, terwijl veel andere gemeenten voor de Blankenburgtunnel zijn.

   

  Dat bleek gisteravond tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van het stadsgewest Haaglanden. Een poging van Midden-Delfland om bestuurder Peter Smit op de vingers te tikken over de manier waarop hij tot dusver is opgetreden in de zaak, strandde. Wel werd duidelijk dat er ongenoegen leeft in Haaglanden. Smit wethouder verkeer en vervoer in Den Haag is onder voorwaarden voor de Blankenburgtunnel. Mits die goed wordt ingepast, kan de regio achter dit plan staan, heeft hij het rijk duidelijk gemaakt.

  Raadslid Trouwborst uit Midden-Delfland vindt dat Smit daarmee veel te voorbarig is geweest. Hij is van oordeel dat de bestuurder dit eerst had moeten voorleggen aan het bestuur van de regio.

  Voorbode

  Hij en ook vertegenwoordigers van diverse andere gemeenten vinden de gang van zaken een veeg teken. Zij vrezen dat het een voorbode is van wat er staat te gebeuren als de Haagse en Rotterdamse regio gaan samenwerken in een nog groter verband, de Metropoolregio.

  De vergadering kreeg uiteindelijk een schimmige afloop. Op de agenda stond aanvankelijk dat er een oordeel moest worden geveld over welke tunnel er moet komen. Maar dat werd veranderd in dat het algemeen bestuur het standpunt van Smit ter kennisgeving moest nemen. Dus werd er helemaal geen besluit genomen.

   

  bron: Algemeen Dagblad